Finansijski sektor

Finansijski sektor je jedan od osnovnih stubova privrede.

U Bosni i Hercegovini finansijski sektor je nedovoljno i neadekvatno razvijen da bi putem tržišta kapitala značajnije uticao na rast privrede. Iako je finansijski sektor bankocentričan i relativno jednostavne strukture, izložen je stalnim pritiscima i izazovima kojima je izložen finansijski sektor u razvijenim zemljama svijeta. Takođe, izložen je novim prilagođavanjima i regulativama u cilju kontrolosanja i smanjenja rizika koji se generišu u finansijskom sektoru i utiču na privrednu strukturu i privredni rast nacionalne i svjetske ekonomije.

Grant Thornton u Bosni i Hercegovini posjeduje timove koji su specijalizovani za prepoznavanje, lociranje i ukazivanje na rizike u finansijskom sektoru i koji finansijskim institucijama pružaju specijalizovane konsultantske usluge za implementaciju i usvajanje novih regulativa za finansijski sektor.

Grant Thornton u Bosni i Hercegovini ima potpuno razumijevanje za ulogu i značaj finansijskog sektora za rast nacionalne privrede, te nudi odgovore na izazove sa kojima se susreće finansijski sektor i pruža svojim klijentima i partnerima najbolja rješenja iz najbolje svjetske prakse.

Scroll