Grant Thornton International

Grant Thornton predstavlja jednu od vodećih kompanija u svijetu (šesta najveća kompanija) u oblasti revizije, poreskog savjetovanja i konsultantskih usluga.

Grant Thornton takođe pruža usluge pravnog i finansijskog savjetovanja u procesima vlasničke i organizacione transformacije kompanija, procjene vrijednosti kompanija, strateškog poslovnog planiranja, izrade studija izvodljivosti, i stručnu podršku za unapređenje računovodstvenih i finansijskih aktivnosti, kao i druge usluge za efikasnije upravljanje kompanijama.

Grant Thornton posluje u Evropi, Azijsko-pacifičkom regionu, Africi, na Bliskom istoku kao i u Severnoj i Južnoj Americi, u 147 zemalja svijeta sa više od 68 000 zaposlenih. Grant Thornton pomaže dinamičnim kompanijama da ostvare svoj potencijal za rast. Proaktivni timovi koje predvode uvijek predusretljivi Partneri u okviru Grant Thornton-a imaju znanje, iskustvo i instinkt za suštinsko razumijevanje i rješavanje složenih aspekata poslovanja kompanija, posebno čije akcije kotiraju na berzama, kao i klijenata iz javnog sektora, i pomažu im u pronalaženju najboljih rješenja.

Timovi u Grant Thornton mreži širom svijeta međusobno sarađuju i organizuju obuke pri čemu razmjenjuju znanja i poslovna iskustva, sa posebnom pažnjom na primjenu visokih standarda kvaliteta i posvećenost klijentima. Bez obzira na geografski položaj, Grant Thornton primjenjuje isti pristup, fleksibilnost i iskustvo u radu sa svojim klijentima. Grant Thornton objektivno ispituje svaku poslovnu aktivnost i transakciju, i u tim procesima uključuje sve zainteresovane strane kako bi obezbjedili najkvalitetnije savjete, pružajući posebno iskustvo, u čemu je ispred konkurencije.

Grant Thornton je član Međunarodne Federacije računovođa (International Federation of Accountants – IFAC) i kao globalni partner daje aktivan doprinos unapređenju i primjeni Međunarodnih standarda izvještavanja i Međunarodnih računovodstvenih standarda.

Za reviziju finansijskih izvještaja Grant Thornton primjenjuje vlastitu metodologiju Horizon i softverski paket pod imenom Voyager, koji pomaže revizorskim timovima u identifikaciji rizika, dokumentovanju, evaluaciji i testiranju internih kontrolnih radnji i izradi izvještaja.

Grant Thornton je nosilac brojnih međunarodnih priznanja od kojih izdvajamo: “Accountancy Firm of the Year (Larger Clients)“ dodijeljeno 2016. godine od The FDs’ Excellence Awards; “Global Firm of the Year“ dodijeljeno 2015. i 2013. godine od The British Accountancy; “Accounting and Audit Provider of the Year“ dodijeljeno 2015. godine od Director of Finance Awards; “Project of the year”, dodijeljeno 2015. godine od Management Consultancies Association; “Best Programme for Leadership Development”, dodjeljeno 2015. godine od Managing Partners’ Forum; “Employer of the year”, dodjeljeno 2014. godine od International Association of Book-Keepers; “Network of the Year 2013”, dodijeljeno od International Accounting Bulletin, što je rezultat strateške opredjeljenosti, globalne liderske pozicije i izuzetnog rasta poslovanja na svjetskom nivou.

Scroll