Obavještenje

Ovim putem želimo obavjestiti sve klijente da zbog novonastale situacije a koja je vezana za pojavu virusa COVID-19 odnosno tkzv. „korona“ virusa u Republici Srpskoj odnosno Bosni i Hercegovini, revizorsko društvo Grant Thornton d.o.o. Banja Luka je donijelo odluku kojom se propisuje rad njegovih zaposlenih van poslovnih prostorija odnosno rad od kuće.

Kao društveno odgovorna kompanija, odlučili smo se na donošenje ove odluke prvenstveno radi zaštite zdravlja naših zaposlenih i članova njihovih porodica, kao i radi zaštite zdravlja zaposlenih naših klijenata a uzimajući u obzir uputstva koja su izdali nadležni organi na nivou jedinice lokalne samouprave, republički kao i državni organi a isto tako poštujući i uputstva Grant Thornton Internationala čiji smo punopravni član.

Naime, smatramo da je u ovim trenucima a u skladu sa uputstvima nadležnih organa bitno preventivno djelovati onoliko koliko je to u našoj moći te uticati na svjest svih kako bi u krajnjoj mjeri doprinijeli opštem interesu tj. očuvanju zdravlja svih naših građana.

S obzirom da se radi o događaju čije nastupanje se nije moglo predvidjeti, na koji nismo mogli uticati i koji se ne može pripisati u krivicu nijednoj od ugovornih strana, odnosno tkzv. slučaju više sile, ovim putem molimo sve klijente za razumjevanje i saradnju.

Rad revizorskog društva i njegovih zaposlenih uključuje neposredno rad u poslovnim prostorijama klijenata, međutim iz gore navedenih razloga, smatramo da to nije nužno neophodno, te ljubazno molimo sve klijente da dokumentaciju koja je neophodna za izvršenje revizije finansijskih izvještaja u zadatim rokovima, dostavljaju skenirano putem e – maila, kao i za punu koordinaciju sa našim zaposlenicima koji su već određeni kao kontakt osobe.

Global sites